Kullanım Alanı: Çini mamüllerinin üretiminde kullanılır.
Miktar: 1 kg / 25 kg
Bisküvi Pişirim Sıcaklığı: 1070°C ± 10°C
- Ürünlerin şekillendirilmesinin ardından yavaş ve uygun koşullarda kurutma yapılmalıdır.
- Kurutma işlemi için, hava akımının her noktada eşit olduğu bir oda tercih edilmelidir.
- Ürünler nemden ve rüzgardan korunarak saklanmalıdır.
- Fırında pişirim işlemine başlamadan önce, yeterli kuruma sağlanmalı ve ardından istenen pişirim sıcaklığına ulaşılmalıdır.
- 350°C’ye kadar kontrollü bir şekilde kurutma yapılmalı ve 1070-1080°C aralığında bisküvi pişirimi gerçekleştirilmelidir.
- Fırın kapağı yüksek sıcaklıklarda açılmamalı ve yeterli soğuma sağlandıktan sonra müdahale edilmelidir.